Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

Apr 29, 2021

CESE lansează ediția 2021 a Premiului societății civile, având ca temă politicile climatice 

 

 

CESE lansează ediția 2021 a Premiului societății civile, având ca temă politicile climatice

 

 

 

Comitetul Economic și Social European (CESE) a lansat apelul la candidaturi pentru Premiul pentru societatea civilă 2021. Alegând politicile climatice ca temă a premiului său, CESE va selecta câștigătorii dintre inițiativele creative și inovatoare care vizează promovarea unei tranziții echitabile către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon și rezilientă la schimbările climatice.

 

Candidaturile pot fi depuse de toate organizațiile societății civile înregistrate oficial în Uniunea Europeană și care acționează la nivel local, regional, național sau european. Premiul este deschis și persoanelor fizice care își au reședința în UE. Inițiativele și proiectele eligibile trebuie să se desfășoare în UE.

CESE va recompensa un maximum de cinci proiecte dedicate climei, reflectând contribuția inestimabilă a societății civile la realizarea neutralității climatice

 

Termenul de depunere a candidaturilor este 30 iunie 2021, ora 12:00 (ora Bruxelles-ului).

Proiectele trebuie să fi fost deja puse în aplicare sau să fie în curs de desfășurare. Cele planificate, dar a căror punere în aplicare nu a început încă la data de 30 iunie 2021, vor fi excluse.

 

Premiile, cu o valoare totală de 50 000 EUR, vor fi împărțite între maximum cinci câștigători. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc probabil în cadrul sesiunii plenare a CESE din 8 și 9 decembrie 2021 de la Bruxelles, în funcție de situația sanitară.

 

Informații suplimentare despre tema ediției din acest an pot fi gasite accesand https://ec.europa.eu/romania/news/20210426_cese_premiul_societatii_civile_ro

 

Prezentarea completă a cerințelor și formularul de candidatură online sunt disponibile pe site-ul internet al CESE: http://www.eesc.europa.eu/civilsocietyprize/

 

Despre premiul societății civile

În 2021, CESE va decerna cel de-al 12-lea Premiu pentru societatea civilă. Dedicat an de an unei alte teme de interes major pentru UE, premiul recompensează și încurajează inițiativele și realizările organizațiilor societății civile și/sau ale persoanelor care au contribuit în mod semnificativ la promovarea valorilor comune care consolidează coeziunea și integrarea europeană.

În 2020, CESE a înlocuit Premiul pentru societatea civilă cu un premiu unic, Premiul pentru solidaritatea civilă, dedicat luptei împotriva COVID-19. Prin acest premiu, CESE a adus un omagiu unui număr de 23 de organizații ale societății civile, persoane fizice și întreprinderi private din întreaga UE, care au dat dovadă de o solidaritate și o responsabilitate civică excepționale în lupta împotriva pandemiei și în atenuarea urmărilor teribile ale acesteia. În 2019, Premiul pentru societatea civilă a sărbătorit egalitatea de gen și emanciparea femeilor.

Vă rugăm să încurajați organizațiile societății civile din țara și din rețeaua dumneavoastră să își depună candidatura pentru ediția din 2021 a Premiului CESE pentru societatea civilă, contribuind astfel la recompensarea unor proiecte valoroase.

 

Sursa: https://ec.europa.eu/romania/news/20210426_cese_premiul_societatii_civile_ro    

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

 

 

Back to Top