Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

Apr 5, 2021

Înscrieri online: Premii de 10.000 Euro pentru antreprenoriat social 

 

 

Înscrieri online:

 

Premii de 10.000 Euro pentru antreprenoriat social

 

 

 

Tinerii între 14 și 30 de ani care vor să dezvolte soluții inovatoare la probleme sociale sau de mediu sunt așteptați să se înscrie la un incubator de afaceri care pune la bătaie premii de 10.000 de euro.

 

Înscrierile la Social Impact Award România se fac până pe 31 mai 2021.

 

Ajunsă la a 10-a ediție, competiția va selecta 10 echipe finaliste, pentru care a pregătit program educațional complex, premii și conectare internațională, astfel încât ideile lor să se transforme în proiecte concrete.

În cadrul incubatorului, echipa SIA desfășoară o serie de ateliere și evenimente în perioada aprilie-mai, pe teme precum Idea Generation și Business Modelling, online, cu parteneri din orașe ca: București, Iași, Timișoara, Cluj, Constanța, Galați, Craiova, Suceava, Alba-Iulia, Brașov, Râmnicu Sărat, Roman și altele.  

După primirea aplicațiilor până pe 31 mai, juriul va selecta cele 10 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii.

Perioada de incubare de 3 luni vine cu resursele necesare, astfel încât tinerii să își dezvolte ideea mai departe.

Incubarea oferă acces la:

  • sesiuni individuale de mentorat;
  • metode și instrumente de lucru specifice antreprenoriatului social;
  • o comunitate internațională de tineri antreprenori sociali;
  • suport în înțelegerea priorităților și în acționarea în direcția lor.

 

În data de 5 octombrie, juriul va acorda premii de 10.000 euro: 3 premii de câte 3000 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 1000 de euro, desemnat prin votul comunitățiii și burse de participare la Social Impact Award International Summit, din noiembrie.

 

În România, competiția este la a zecea ediție și este organizată de către Social Innovation Solutions - organizație dedicată generării, validării și accelerării ideilor cu impact pozitiv, cu o echipă cu competențe mixte de business, administrație publică, inovare socială și analiză a trendurilor de viitor. SIS dezvoltă incubatoare pentru tineri ca Social Impact Award, Future Makers și Future Youth Summit și platformele de conversații Future Summit și Future Talks. Competiția internă este sprijinită de companii ca SAP, BCR și Enel România.

Astăzi, proiectul este prezent în peste 18 țări: Armenia, Austria, Bosnia & Herzegovina, Croația, Republica Cehă, Congo, Georgia, Germania, Ungaria, Kazahstan, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia, Uganda și Ucraina.

 

Sursa articolului :

https://www.startupcafe.ro/finantari/inscrieri-online-premii-antreprenoriat.htm?fbclid=IwAR3HLs7tBw9cvMh9RFsw3fZAGTfl6q1UPBTa15rCjhOkQsTYpophy81gnEE

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

 

 

Back to Top