Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

Mar 12, 2021

MANAGEMENTUL TIMPULUI INTR-O AFACEREMANAGEMENTUL TIMPULUI INTR-O AFACERE
 
Timpul pare sa fie cel mai mare dusman al oamenilor, in acest secol al vitezei. La fiecare pas, auzi pe cineva care spune ca si-ar dori mai mult timp pentru a duce la bun sfarsit toate sarcinile care i-au fost atribuite la locul de munca.
Gestionarea timpului este solutia salvatoare pentru buna functionare a unei afaceri. Fie ca esti patron, fie ca lucrezi intr-o companie importanta, iar jobul tau implica multiple responsabilitati, gasirea unui echilibru intre orele petrecute pentru rezolvarea unei situatii esentiale si sarcinile minore consumatoare de energie este obligatoriu pentru a castiga lupta cu timpul.
 
Este deja bine stiut ca mediul de lucru este important pentru productivitatea la job. Conteaza foarte mult designul spatiului in care iti desfasori activitatea (daca este unul ordonat, crește și randamentul), lumina din birouri (spatiile luminate cu spoturi led pot fi optimizate pentru a te relaxa, pret de cateva secunde, dupa indeplinirea unei sarcini dificile), colegii (cu cat acestia sunt mai prietenosi, cu atat atmosfera este una armonioasa, ceea ce ajuta la buna functionare a afacerii).
 
Un alt lucru important la locul de munca este felul in care iti poti gestiona timpul pe care il ai la dispozitie pentru a indeplini sarcinile ce ti-au fost alocate, astfel incat sa nu fii nevoit sa lucrezi peste program. In acest sens, exista cateva trucuri care iti pot fi de folos.
 
1. Identifica activitatile consumatoare de timp
 
Cand vine vorba de managementul timpului, primul lucru pe care trebuie sa il stabilesti este care sunt activitatile care iti consuma timpul cu adevarat. Pentru ca progresele tehnologice sunt in plin avant, iar majoritatea oamenilor nu pot functiona astazi fara un telefon mobil, solutia pentru a gestiona mai bine cele 24 de ore ale unei zile vine tot din zona virtuala. Exista, asadar, mai multe aplicatii, precum RescueTime si Toggl, care pot tine evidenta a tot ceea ce faci timp de o saptamana. Avand toate informatiile in fata ta, poti face ajustarile necesare, astfel incat sa nu pierzi mai mult timp de cat e nevoie pentru activitati mai putin importante.
 
2. Seteaza o limita de timp pentru fiecare activitate
 
O alta solutie pentru a economisi timp este sa iti poti fixa un anumit interval de lucru pentru fiecare activitate pe care o ai de facut. Mai important decat atat este sa respecti deadline-ul autoimpus. Astfel, vei evita sa faci alte lucruri care iti distrag atentia si iti incetinesc ritmul de munca.
 
3. Fa planuri pentru ziua urmatoare
 
Pentru gestionarea eficienta a timpului, de multe ori ai nevoie de un plan, astfel incat sa nu pierzi vremea inutil. In loc sa irosesti minute bune gandindu-te la ce ai de facut in ziua cu pricina, poti sa incepi activitatile inca de la prima ora a diminetii. Tot ce trebuie sa faci este ca in seara dinainte sa petreci 10 - 15 minute notand pe o hartie principalele sarcini pe care le ai de indeplinit a doua zi.
 
4. Rezolva cele mai importante sarcini dimineata
 
Pentru a fi productiv intreaga zi, este important sa rezolvi cele mai importante sarcini dimineata. Mintea este mai odihnita si ai mai multa energie, iar timpul pentru a realiza activitatile cu un grad ridicat de dificultate poate fi mai scazut. In plus, sentimentul reusitei te poate ajuta sa faci fata cu mai multa usurinta provocarilor care apar pe parcursul zilei.
 
5. Invata sa delegi
 
Delegarea si externalizarea sarcinilor pot fi lucruri greu de facut, mai ales daca esti o persoana perfectionista. Acestea se numara insa printre solutiile care te pot ajuta sa castigi lupta cu timpul. Odata ce inveti sa delegi anumite sarcini minore, dar care iti consuma din energie, poti aloca mai mult timp celor care sunt mai importante.
 
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
 

Sursa: https://ideideafaceri.manager.ro/articole/management-18/managementul-timpului-intr-o-afacere-5-trucuri-pentru-a-nu-pierde-vremea-inutil-19596.html

 

Back to Top