Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

Dec 4, 2020

Măsurile pentru susținerea angajaților și a profesioniștilor, prelungite până la 30 iunie 2021 

 

 

Măsurile pentru susținerea angajaților și a profesioniștilor, prelungite până la 30 iunie 2021

 

 

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, două acte normative prin care a prelungit până la 30 iunie 2021 acordarea indemnizației pentru timpul redus de muncă al salariaților (Kurzarbeit), a celei pentru reducerea activității profesioniștilor, precum și a indemnizației de șomaj tehnic pentru angajați și alte categorii de profesioniști.

 

Astfel, se va prelungi acordarea șomajului tehnic (OUG 30/2020) pentru domeniile restricționate din cauza pandemiei Covid-19, până la 30 iunie 2021.

De asemenea, măsura privind timpul redus de muncă pentru salariați/profesioniști (OUG 132/2020) se prelungește până la aceeași dată.
 

Totodată, în scopul flexibilizării condițiilor de accesare a indemnizației pentru timp redus de muncă, au fost adoptate o serie de completări, după cum urmează:

  • cele 5 zile în care reducerea timpului de muncă este obligatorie nu mai trebuie să fie consecutive;
  • angajatorul va putea reduce timpul de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata prevăzută în contractul individual de muncă;
  • interdicția de angajare sau subcontractare pentru activități similare supuse reducerii timpului de muncă se va aplica strict la nivelul locurilor de muncă afectate de această măsură și nu la nivelul angajatorului în ansamblul său, ca în prezent.

Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul

Sursa articolului: http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/comunicare/comunicate-de-presa/6168-20201204_cp_masuri_sustinere_2021

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Back to Top