Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

Feb 26, 2021

Videoconferința “IMM-urile, oxigen pentru România” 

 

 

Videoconferința “IMM-urile, oxigen pentru România”

 

 

Vineri, 26 februarie, ministrul Claudiu Năsui și secretarul de stat Valentina Saygo au participat la videoconferinţa “IMM-urile, oxigen pentru România”. Cei doi au subliniat care sunt prioritățile ministerului pentru IMM-urile românești.

 

Astfel, ministrul Năsui a subliniat că strategia Ministerului Economiei este să se meargă cât mai mult pe instrumente financiare şi mai puţin pe granturi. Vor fi gândite astfel sisteme care să ajute toate IMM-urile din toate sectoarele.

 

Trebuie să reducem povara administrativă, avem povară fiscală, care este foarte mare în România, mai ales pe muncă, pe salariile mici suntem lideri în Europa, dacă ne uităm pe salarizare totală, suntem puţin deasupra mediei, dar cu salariile mici acolo suntem în top“, a declarat ministrul.
 

Stabilitate şi predictibilitate, respect reciproc şi eficientizarea procedurilor greoaie sunt direcţiile pe care se bazează actualele politici publice de sprijinire a mediului de afaceri, în general, şi a antreprenorilor, în special, a mai spus secretarul de stat Valentina Saygo.

Portofoliul meu în cadrul Ministerului Economiei va fi pe debirocratizare şi reglementare. Şi multe instituţii care au legătură cu debirocratizarea, cu declararea, cu controlul nu sunt în subordinea ministerului. De aceea, va fi nevoie de o îndelungă colaborare, de o reformă în adevăratul sens al cuvântului, de bunăvoinţă şi de ‘suflecat mânecile’ şi de a asculta antreprenorii şi a afla care problemele cu care se confruntă“, a declarat Valentina Saygo.
 

Videoconferinţa “IMM-urile, oxigen pentru România” a fost organizată de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agentia de PR şi comunicare Plurivox, în parteneriat cu Asociaţia Română a Băncilor (ARB), Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIMMPR), Alpha Bank, UniCredit Bank, ING Bank România, UP Achiziţii.

Link conferinţă: Videoconferinţa “IMM-urile, oxigen pentru România”

 

Sursa articolului: http://www.imm.gov.ro/ro/2021/02/26/videoconferinta-imm-urile-oxigen-pentru-romania/

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Back to Top