Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

Feb 11, 2021

Priorităţile mediului antreprenorial românesc, în atenţia oficialilor ministerului şi Coaliţiei pentru Dezvoltarea României 

 

 

Priorităţile mediului antreprenorial românesc, în atenţia

oficialilor ministerului şi Coaliţiei pentru Dezvoltarea României

 

 

O delegație a Grupului de lucru pentru antreprenoriat din cadrul Coaliției pentru Dezvoltarea României s-a întâlnit luni, 8 februarie a.c., cu secretarii de stat Daniela Nicolescu, Valentina Saygo şi Dan Drăgan, împreună cu care au discutat despre modalitățile de creștere a competitivității economiei românești prin dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial durabil și competitiv.

 

Reprezentanţii CDR au prezentat oficialilor ministerului o listă scurtă a priorităților curente semnalate de mediul de afaceri, precum şi câteva propuneri concrete pentru susţinerea mediului antreprenorial din România în contextul pandemiei COVID-19. Demararea unor programe locale de susţinere a antreprenorilor cu potențial de inovare, care ar putea contribui semnificativ şi la redresarea zonei turism şi HoReCa, a fost una dintre acestea, salutată de către oficialii ministerului. „E important să fim parteneri în acest demers de dezvoltare a structurilor de sprijinire a afacerilor – parcuri tehnologice, clustere, incubatoare”, a transmis secretarul de stat Daniela Nicolescu.

 

Aceasta a adus în discuţie totodată proiectul hărții economice a României, în care producătorii şi furnizorii de servicii ar putea fi uşor localizați de eventuali parteneri și clienți, dar care ar permite și o bună înțelegere a realității economice la zi, înlesnind astfel nu doar contactele de afaceri, ci şi capacitatea autorităților de a răspunde problemelor punctuale și sistemice ale mediului de afaceri atunci când acestea apar.

 

La rândul său, secretarul de stat Dan Drăgan a subliniat oportunitatea coroborării acestor propuneri cu prioritățile cuprinse în domeniul Mediul de afaceri/ Ecosisteme antreprenoriale din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

 

Reprezentanții CDR şi-au exprimat deschiderea de a colabora cu reprezentanții ministerului la elaborarea unor politici publice care să simplifice zona IMM-urilor prin promovarea digitalizării și crearea unui cadru de finanţare predictibilă pentru antreprenori.

 

Discuţiile vor continua în cadrul unui viitor grup de lucru în care va fi stabilită o agendă comună a autorităților şi a mediului de afaceri şi vor fi prioritizate activităţile următoare, aşa cum a transmis, la rândul său, secretarul de stat Valentina Saygo.

 

La consultările de la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului au participat, din partea Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, Lavinia Antone, Alexandru Dincovici, Richard Peers şi George Ticu.

 

Sursa: http://www.imm.gov.ro/ro/2021/02/09/prioritatile-mediului-antreprenoral-romanesc-in-atentia-oficialilor-ministerului-si-coalitiei-pentru-dezvoltarea-romaniei/ - Informare de presă

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Back to Top