Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

Dec 17, 2020

Ministrul Virgil Popescu: Parteneriatul Guvern – mediu de afaceri, soluţia pentru relansarea economiei 

 

Ministrul Virgil Popescu: Parteneriatul Guvern – mediu de afaceri, soluţia pentru relansarea economiei

 

 

 

Pachetul de 90 miliarde de euro din fonduri europene pentru dezvoltare sunt șansa României de relansare economică. Creșterea capacității administrative a României de a accesa acești bani e prioritatea noastră zero în acest moment şi numai împreună, în parteneriat Guvern – mediu de afaceri, putem să urnim economia din locul unde a dus-o pandemia”, a transmis ministrul Virgil Popescu, în cadrul evenimentului de lansare a celei de-a 18-a ediții a “Cartei Albe a IMM-urilor din România”, în format videoconferinţă.

 

Ministrul Popescu a evidenţiat importanţa componentei digitale în relaţia dintre autoritatea publică centrală şi antreprenor. „Pandemia ne-a împins către digitalizare, către mediul online”, a declarat ministrul, care a transmis necesitatea implementării tehnologiei noi în rândul IMM-urilor şi a tranziţiei lor dinspre offline către online.
 

Semnele de îmbunătățire a economiei trebuie susținute din interior, prin stimularea producţiei autohtone, a transmis ministrul Virgil Popescu.

 

„Fabricat în ţara mea” este un proiect pe care îl susţin pentru că e important să creștem cota de piaţă de fabricilor româneşti. E greu de vobit de internaționalizare în aceasta perioadă, când statele europene au fost în lockdown total şi există restricții, dar companiile româneşti trebuie să fie pregătite pentru acest pas decisiv către pieţele regionale”, a declarat Virgil Popescu.

 

„Aşteptăm cu interes ediţia următoare a Cartei Albe a IMM-urilor, pentru a vedea percepţia mediului de afaceri asupra măsurilor luate de stat şi a proiectelor oferite de MEEMA, MFE, Ministerul Muncii pentru firme”, a transmis ministrul Popescu în finalul intervenţiei sale la eveniment.

“Carta Albă a IMM-urilor din România” este cea mai amplă analiză a mediului de afaceri românesc, realizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
 

Sursa articolului: http://www.imm.gov.ro/ro/2020/12/16/ministrul-virgil-popescu-parteneriatul-guvern-mediu-de-afaceri-solutia-pentru-relansarea-economiei/

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Back to Top