Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

Jan 29, 2021

Modalităţile de susţinere a industriilor afectate de pandemie, discutate în Comisia de Dialog Social 

 

 

Modalităţile de susţinere a industriilor afectate de

 

pandemie, discutate în Comisia de Dialog Social

 

 

 

O delegaţie a Confedraţiei Patronale Concordia a prezentat, în cadrul comisiei de dialog social prezidate de secretarul de stat Daniela Nicolescu, o serie de propuneri de măsuri pentru sprijinirea industriilor afectate de pandemia de coronavirus.

 

Reprezentanţii federațiilor patronale prezente au adus în atenţia oficialilor guvernamentali problemele cu care se confruntă domeniile reprezentate, precum şi posibile soluţii pentru menținerea activității economice şi a locurilor de muncă în industria ospitalității, industriile creative, industria de petrol şi gaze.

 

Printre subiectele semnalate de participanți s-au regăsit aspecte legate de digitalizarea serviciilor publice, legea offshore, încurajarea investițiilor sustenabile şi promovarea României ca destinație turistică prin reactivarea clientelei tradiționale, precum şi armonizarea cadrului legislativ în domeniul protecției consumatorilor. Legat de acest aspect, secretarul de stat Daniela Nicolescu a propus formarea unui comitet de lucru consultativ împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului pentru transpunerea în legislația națională a Directivelor europene.

 

Oficialul guvernamental a propus continuarea seriei de consultări pentru identificarea celor mai eficiente soluţii la problemele semnalate şi i-a asigurat pe membrii Concordia de deschiderea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului de a prelua iniţiativele şi priorităţile sectoarelor economice și ale companiilor pe care le reprezintă şi de a le include în programele şi politicile publice.

 

La discuţii au participat: Simona Constantinescu – Federatia Industriei Hoteliere (FIH), Iuliana Tarnovetchi – Federatia Producatorilor de Film (APF), Alex Traila – Federatia Producatorilor de Film (APF), Catalin Nita – Federatia Producatorilor de Petrol si Caze (FPPG), Adelina Dabu – Confederatia Patronala Concordia.

 

Sursa articolului: http://www.imm.gov.ro/ro/2021/01/28/modalitatile-de-sustinere-a-industriilor-afectate-de-pandemie-discutate-in-comisia-de-dialog-social/ -  Informare de presă

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Back to Top