Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

Dec 8, 2020

În ce mai investesc? 
În ce mai investesc?
 
Portofoliul meu de investiţii este diversificat pe cât mai multe planuri:
1. Investesc direct pe Bursa de Valori Bucureşti în companii care plătesc dividende anual. Folosesc platforma Tradeville. Poţi chiar şi tu să foloseşti platforma demo în mod gratuit. Mai mult din 50% totalul protofoliului este direcţionat către acest mijloc.
O parte din procentul de mai sus, l-am direcţionat în 2018 spre acţiuni străine pentru că am găsit şi platforma ideală pentru acest lucru -> Cum sa Investesti in Actiuni Straine?
– Ebook-ul gratuit care te va ajuta să investeşti în acţiuni străine. Este un start bun dacă eşti începător.
2. Investesc în fondurile mutuale ale celor de la InvestOnline.ro. 15% din protofoliu este direcţionat către acest mijloc. În fondurile mutuale investesc lunar căte o sumă fixă de câţiva ani buni.
3. 5% se duc către investiţiile puţin mai riscante: Bitcoin şi CFD-uri/Forex. Aici investesc doar în momentele cheie ale pieţei. Nu sunt un investitor foarte activ în această direcţie.
4. Investesc în instrumente bancare – 5%: depozite, contracte de economisire-creditare, etc.
Depozitele bancare au scopul de a menţine fondul de urgenţă şi de a avea dipsonibil cash pentru posibile investiţii.
La nivel de contracte de economisire – creditare – sunt în cel de-al 4-lea an de economii.
5. Am început investiţiile şi în imprumuturi peer-to-peer în care am aşteptări destul de mari. In acest moment, am ajuns la un randament de peste 11%. E drept că nu am mers cu sume foarte mari, dar este n randament peste aşteptări.
În 2019 şi 2020 mă voi concentra mai mult asupra acestor investiţii.
Am realizat şi un portofoliu separat pentru ele pe care îl poţi găsi aici -> Portofoliu Peer to Peer – în ce investesc
6. Din 2018 am acceptat să-mi fac şi o asigurare de timp unit-linked, cu orientarea mai mult spre partea de protecţie. Suma este mică şi am ales asigurarea de la Allianz Ţiriac.
Scopul este de protecţie şi sunt mulţumit până în acest moment.
7. Obligaţiuni corporative – în 2018 am început să fiu mai atent la investiţiile în obligaţiuni corporative care oferă un randament de 8-9%. Am fost foarte atent asupra obligaţiunilor oferite de Bittnet care oferă un randament frumos de 9% anual.
Obligaţiunile le poţi cumpără tot de la brokeri. Eu am ales tot contul de la Tradeville pentru a cumpăra.
Am cumpărat activ obligaţiuni corporative de la BITNET unde aştept un randament de 9%.
8. Titluri de Stat – Încă nu m-am implicat activ în ele, dar cred că cele cu 4,5% randament pe an şi scutirea de impozite este o idee foarte bună.
După cum observi, am încercat de la an la an să-mi diversific portofoliul şi să îmi micşorez riscul. Am scris despre acest conceptul în articolul pe care ţi-l recomand cu mare căldură.
Şi pot spune că toate activităţile de mai sus îmi ocupă o mare parte din timp. Partea bune este că mereu îmi las timp şi pentru activităţi personale şi pentru familie.
Indiferent de câţi bani ai putea avea sau face, familie trebuie să-ţi ocupe o mare parte din timp.
 
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
 

Sursa: https://laurentiumihai.ro/in-ce-investesc/

Back to Top