Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

Feb 16, 2021

Cursuri de Formare a Angajatilor derulate GRATUIT in cadrul proiectului POCU/464/3/12/128148 

 

 

CURSURI DE FORMARE A ANGAJATILOR

derulate GRATUIT in cadrul proiectului

 

 

POCU/464/3/12/128148

FORMENECO - Creșterea competentelor profesionale ale angajaților din sectoarele economice “Energie si management de mediu” si “Construcții” din Regiunea Sud-Est

 

 

 

Va aducem la cunostinta ca prin activitatile propuse, proiectul POCU/464/3/12/128148, derulat in regiunea de Dezvoltare Sud-Est (judetele: Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea) de Patronatul Oamenilor de Afaceri Braila (POAB) in parteneriat cu Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila (CIDIEDD) Braila si FUNDATIA ROMTENS Bucuresti, este o oportunitate pentru IMM-uri si Intreprinderi mari de a imbunatati nivelul de cunostinte, competente si aptitudini ale angajatilor prin inscrierea acestora in programe de formare derulate prin proiect.

 

In proiect se pot inregistra IMM-uri si intreprinderi mari.

  • Microîntreprinderi: au până la 9 salariați și realizează o cifră de afaceri anuală netă sau dețin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei;
  • Intreprinderi mici: au între 10 și 49 de salariați și realizează o cifră de afaceri anuală netă sau dețin active totale de până la 10 milioane euro, echivalent în lei;
  • Intreprinderi mijlocii: au între 50 și 249 de salariați și realizează o cifră de afaceri anuală de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau dețin active totale care nu depășesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.
  • Intreprinderi mari: peste 250 salariaţi, CA anuală netă mai mare de 59 milioane EURO, echivalenţi în LEI sau deţin active totale mai mari de 43 milioane euro, de echivalentul în lei.

 

Pentru inscrierea angajatilor la programele de formare derulate prin proiect Reprezentantul legal al IMM-ului/ intreprinderii mari, in prima faza, trebuie sa completeze formularul de inregistrare anexat mail-ului. Ulterior va semna un contract de colaborare in cadrul proiectului in care va mentiona numarul de angajati cu care participa la programele de formare.

Inregistrarea IMM-urilor/ intreprinderilor mari se va face pe baza principiului “primul venit, primul servit” si doar IMM-urilor/ intreprinderilor mari care intrunesc citerilor de eligibilitate vor fi selectate in limita numarului de locuri disponibile la programele de formare.

 

Principalele activitati de care IMM-urile/ Intreprinderile mari pot beneficia, prin proiect, se incadreaza in urmatoarele doua categorii:

  • activitati de formare profesionala a angajatilor (cursuri de calificare/perfectionare/initiere – dupa caz – certificate de Autoritatea Nationala pentru Calificari)
  • activitati din sfera pregatirii si introducerii de Programe de Invatare la Locul de Munca.

 

Programele de formare derulate, prin proiect pentru angajatii din IMM-uri si intreprinderi mari, de Asociatia “C.I.D.I.E.D.D” Braila sunt:

 

1.   Cursuri de specializare:

  • Competente digitale de utilizare a tehnologiei informatiilor ca instrument de inovare si cunoastere
Durata cursului: 40 ore, respectiv 10 zile * 4 ore pe zi
Nivel de studii solicita: minimum 8 clase
Numar de locuri disponibile: 20 locuri/ angajati
  • Lucrator in salubrizare
Durata cursului: 40 ore, respectiv 10 zile * 4 ore pe zi
Nivel de studii solicita: invatamant general obligatoriu si fara invatamant general obligatoriu pentru cei care nu au posibilitatea continuarii studiilor in sistem formal
Numar de locuri disponibile: 20 locuri/ angajati

 

2.   Cursuri de calificare:

  • Instalator apa canal - nivel 3 (720 ore)
Durata cursului 360 ore cu testare initiala
Nivel de studii solicita: minim invatamant general obligatoriu
Numar de locuri disponibile: 20 locuri/ angajati
 

Pentru detalii ne puteti contacta telefonic: 0239.652.706 sau e-mail: cid.braila@yahoo.com. Persoane de contact: Mitea Mihaela si Orzan Gina, experti informare angajatori.

 

Documente anexate: Formularul de inregistrare si Lista criterii pentru selectia intreprinderilor 

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Back to Top