Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

Sep 29, 2020

15 competențe care LinkedIn spune că vă vor ajuta să vă angajați în 2020 

 

 

15 competențe care LinkedIn spune că vă vor ajuta să vă angajați în 2020

 

 

LinkedIn a creat o listă cu cele mai solicitate competențe hard și soft de pe piața forței de muncă din 2020. Compania a folosit date de la peste 660 de milioane de profesioniști din rețeaua sa și peste 20 de milioane de locuri de muncă pentru a determina competențele la mare cerere în raport cu oferta lor. Veți găsi cele 15 competențe hard și soft listate mai jos. Poate fi dificil să discerneți care sunt competențele cărora companiile le acordă prioritate și ce face ca CV-ul tău – și nu al altuia – să iasă în evidență pentru recrutori. Această problemă obișnuită în rândul solicitanților de locuri de muncă este motivul pentru care LinkedIn își folosește datele comerciale pentru a crea în fiecare an o foaie de parcurs a pieței locurilor de muncă.

 

Pentru a defini cele mai solicitate competențe, LinkedIn s-a concentrat pe cele care au o cerere mare în raport cu oferta lor. Cererea a fost măsurată prin identificarea competențelor enumerate în profilurile LinkedIn ale persoanelor care sunt angajate la cele mai mari rate. Doar orașele cu peste 100.000 de membri LinkedIn au fost incluse în evaluarea LinkedIn, potrivit companiei.

Mai jos, am compilat cele mai solicitate competențe hard și soft din 2020, potrivit LinkedIn.

Cele mai solicitate competențe hard din 2020

Majoritatea competențelor hard din acest an se află în domenii în evoluție rapidă și subliniază importanța analizei datelor. 2020 este primul an în care blockchain-ul a depășit lista de competențe în cerere a LinkedIn, iar analiza în afaceri (acum numărul 6) a urcat 10 locuri din 2019.

 1. Blockchain
 2. Cloud și de calcul distribuit
 3. Rationament analitic
 4. Inteligența artificială
 5. Design UX
 6. Analiză în afaceri
 7. Marketing afiliat
 8. Vânzări
 9. Calcul științific
 10. Productie video

Cele mai solicitate competențe soft din 2020

 1. Creativitate
 2. Persuasiune
 3. Colaborare
 4. Adaptabilitate
 5. Inteligență emoțională

Pentru a putea citi blogul în varianta originală în limba engleză accesați: https://www.weforum.org/agenda/2020/09/linkedin-online-elearning-skills-...(link is external);

 

Surse:

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Back to Top