Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

Nov 12, 2020

Investiția inițială la înființarea companieiInvestiția inițială la înființarea companiei
 
Trebuie să știm care este investiția inițială la înființarea companiei, precum și procedura de închidere a societății.
Dacă înființarea unui PFA poate să nu necesite o investiție inițială decât sub forma timpului sau drumurilor, înființarea unui SRL necesită depunerea la o bancă a unui capital social minim de 200 de lei, precum și taxele percepute de Registrul Comerțului de aprox. 122 de lei.
Desigur, poți apela la serviciile unor companii specializate care se vor ocupa de toată birocrația pentru un tarif care de obicei variază între 500 – 1000 RON.
Costurile cu înființarea unui PFA sau a unui SRL sunt unele dintre cele mai mici din Europa sau chiar din lume.
Procedura de închidere a companiei
Procedura de închidere a unui PFA este una destul de simplă la Registrul Comerțului, însă important este să te asiguri că acesta este radiat și din evidențele ANAF, situație în care taxele și impozitele datorate ar trebuie să fie achitate.
Închiderea unei societăți comerciale se face în 2 etape: prima etapă de publicare a intenției de dizolvare și a doua etapă de radiere.
Prima etapă necesită un termen de 30 de zile pentru publicarea în Monitorul Oficial a deciziei sau hotărârii aferente.
Cea de a doua etapă durează aprox. 3-4 zile și necesită situația financiară de lichidare și de repartizare a activului dacă e cazul, bilanțul contabil pe zero și aprobarea documentelor contabile de către asociat sau asociați.
 
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
 

Sursa: Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic

 

Back to Top