Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

May 27, 2020

Tipuri de antreprenorTipuri de antreprenor

Fiecare antreprenor este unic în ceea ce privește modelul de business, stabilirea strategiei și relația cu angajații și clienții. Cu toate acestea, toți antreprenorii au o caracteristică comună: dorința de a avea libertate de decizie asupra muncii.

Trăim într-o epocă în care oportunitățile de business și în business sunt tot mai numeroase. Totuși, unii antreprenori nu reușesc să evolueze sau să depășească momentele dificile cu care se confruntă afacerea lor. Motivul este, tipul de antreprenor în care se încadrează fiecare.

Cunoașterea ”categoriei” din care facem parte ne poate ajuta să aflăm ce anume ne motivează și cum putem folosi calitățile sau defectele în favoarea noastră. De asemenea, putem să aflăm cum să devenim un alt tip.

Iată cele cinci tipuri de antreprenori:

1. Antreprenorul sceptic

Este tipul de antreprenor care pune mereu la îndoială succesul altora. Caută ”norocul” sau ”ajutorul” în reușitele celor din jur, fiind sigur că succesul nu este posibil fără ”alinierea planetelor”. Va găsi tot felul de explicații și scuze pentru a justifica succesul cuiva.

Acest timp de antreprenor nu crede că poate atinge succesul, astfel că scepticismul său îl împiedică să acționeze. Este cel mai ”înfricoșător” tip de antreprenor.

2. Antreprenorul plagiator

Acest tip de antreprenor vede succesul la cei din jur și încearcă să imite toate acțiunile care au dus la el, pentru a atinge, la rândul său, succesul. Website-ul afacerii sale este la fel, cărțile de vizita sunt la fel, chiar și felul în care se prezintă reprezintă o copie a unui lider din industria în care acesta activează.

Unii ar spune că, prin imitare, își modelează succesul. Nu este nimic rău în modelarea succesului, însă există o linie de demarcație foarte fină între modelare și copiere. În loc să copieze, pur și simplu, un lider, mai bine s-ar inspira din succesul altora și ar căuta metode personalizate business-ului pe care îl conduc, pentru a avea, pe viitor, succes.

3. Antreprenorul cercetător

Acestui tip de antreprenor îi place foarte mult să studieze. Cercetează toate situațiile care s-ar putea ivi și stabilește toate strategiile, înainte de a înființa un nou business sau a-și dezvolta afacerea curentă. Problema este că, atunci când acordă tot timpul studiului, nu mai acționează.

Cei mai mulți antreprenori știu mult mai multe decât cred și cad victimă a surplusului de informație. Cheia succesului este învățatul, urmat de implementare.

4. Antreprenorul determinat

Acest tip de antreprenor funcționează pe modelul ”nu am făcut, dar voi face”. Vede valoarea în antreprenoriat, crede că succesul poate fi atins fără a plagia și își dă toată silința pentru ca afacerea să meargă excelent. Este un antreprenor a cărui carte de vizită este determinarea. De asemenea, povestea sa este un exemplu că efortul susținut poate da roade.

Problema acestui tip de antreprenor este că uneori se suprasolicită.

5. Antreprenorul mulțumit

Acest tip de antreprenor a trecut prin toate etapele antreprenoriatului și dezvoltării unei afaceri și a cunoscut succesul. În acest sens, scopul activităților sale este să lase ”moștenire” viitorilor antreprenori un stil de lucru sau rezultate deosebite în business.

Antreprenorul mulțumit a descoperit care sunt lucrurile care îi aduc succesul. Totodată, a aflat și cum să lege relații stabile cu clienții și cum să depășească încercările. Pentru acest tip de antreprenor, timpul este cel mai important bun, așa că îl folosește cu înțelepciune.

Sursa: https://www.managerexpress.ro/

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Back to Top