Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

May 21, 2020

Cine este antreprenorul? 

Cine este antreprenorul?

 

Un antreprenor sau o antreprenoare este persoana care dorește să își realizeze ideile de afaceri. Aceste idei se bazează întotdeauna pe cunoștințe semnificative și detaliate despre anumite industrii și piețe, despre nevoile clienților, tehnologie, distribuție și metode de vânzare. Antreprenorul este persoana care reușește să își conducă cu succes propria afacere.

A fi antreprenor de succes se învaţă. În plus, iniţierea şi dezvoltarea propriei afaceri se învaţă în permanenţă, dar cel mai bine atunci când propriile experienţe şi ale celorlalţi, inclusiv greşelile, sunt luate în considerare cu mare atenţie.

Oricine poate începe o afacere proprie. Cea mai uşoară parte este înfiinţarea unei companii. Antreprenorii care înţeleg diferenţa dintre idei şi oportunităţi au şanse mai mari de succes.

Ce înseamnă să fii antreprenor?

Atunci când ne gândim la un antreprenor, de obicei, ne gândim la patronul unui magazin sau la un meşteşugar. Uneori ne gândim şi la directorul unei întreprinderi cu puțini angajați, dar rareori la patronul unei companii cu peste 100 de angajați. Nu ne gândim niciodată la Bill Gates.

Fii primul, dar în același timp şi cel mai bun.

Principalul avantaj al întreprinzătorilor îl reprezintă ideile și dorința de a crea ceva care să aibă succes, proiectul fiind exclusiv al lor.

Ei dezvoltă ideea, trebuie să posede cunoștințele necesare, să-și investească propria creativitatea în succesul companiei și să înceapă să-şi realizeze visele. Antreprenorul trebuie să posede o multitudine de cunoștințe, abilități și competențe, dar și spirit de conducere, angajament, responsabilitate și dinamism.

Ce semnificaţie au cunoştinţele şi abilităţile antreprenorilor?

✓ Ca antreprenor, puteţi alege cum, când și cu ce vă veţi ocupa,
✓ Veți putea aplica aceste cunoștințe și abilități în toate domeniile vieții,
✓ Vă veţi descurca mai ușor în anumite domenii de afaceri,
✓ Prin educație vi se se dezvoltă potențialul care reprezintă un element cheie al angajării și dezvoltării economice în întreaga lume.

Dacă doriţi să fiţi antreprenor, trebuie să aveţi o personalitate puternică, să fiţi perseverenţi şi persistenți, să aveți o atitudine şi imaginație dezvoltată, respect de sine, să fiți curioşi și foarte motivaţi.

Toţi antreprenorii au în comun pasiunea pentru ceea ce fac, pasiune pentru propriile idei și dorința de a le realiza pe piață. În plus, toți antreprenorii vor să-și controleze destinul și să nu le spună nimeni ce să facă.

Ce este important pentru orice antreprenor?

Antreprenorii sunt concentraţi pe demararea și organizarea afacerilor companiei cu scopul de a crea o nouă piață și de a face profit. Afacerea unui antreprenor este legată de toate tipurile de afaceri. Dezvoltă creativitatea și promovează idei noi.

Sursa: https://www.business-academy.ro/

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Back to Top