Community. Intelligence. Development.

Proiecte incheiate

Oct 9, 2015

PLANUL DE AFACERI - DE LA TEORIE LA PRACTICA 

PLANUL DE AFACERI – DE LA TEORIE LA PRACTICA

 

In data de 30 septembrie 2015, la sediul Colegiului Tehnic “Edmond Nicolau” Braila, a avut loc competitia “Planul de Afaceri – De la Teorie la Practica” organizata in cadrul proiectului “DE LA TEORIE LA PRACTICA” – POSDRU/161/2.1/G/133595, implementat de Asociatia “Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila in parteneriat cu Liceul Tehnologic “Nicolae Oncescu” Ianca si Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” Braila.
Protagonistii acestui eveniment au fost cei 120 elevi angrenati in firmele de exercitiu infiintate in cadrul proiectului. Inarmati cu nerabdare si dornici sa fie cei mai buni, elevii celor 10 firme de exercitiu si-au amenajat standurile expozitionale, avand grija la cel mai mic detaliu, astfel incat oricine le viziteaza standul sa fie placut impresionat si atras de oferta prezentata. Pe langa materialele de promovare si publicitate asezate strategic pentru a capta atentia potentialilor clienti, elevii au expus si cateva produse din gama proprie.
Evenimentul a fost deschis de catre Managerul de proiect, doamna Valeria-Florenta Tandara, care a mentionat ca aceasta competitie este dovada cea mai clara ca proiectul si-a atins obiectivele propuse, elevii fiind pregatiti sa-si prezinte ofertele si planul de afaceri intr-un cadru organizat, asemanator situatiilor din economia reala. De asemenea, a tinut sa precizeze ca prin activitatile realizate in cadrul proiectului, sansele elevilor din grupul tinta de a se angaja s-au imbunatatit.
Mai departe a luat cuvantul Directorul executiv al Asociatiei “Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila, domnul Adrian Marius Rindunica, care a tinut sa le ureze succes competitorilor si le-a reamintit faptul ca cel mai mare castig este reprezentat de cunostintele acumulate prin participarea la acest proiect, si abia apoi premiul obtinut in cadrul competitiei. De asemenea, domnul Director si-a exprimat dorinta ca finalul proiectului “DE LA TEORIE LA PRACTICA” sa nu insemne si finalul experientelor de tip “firma de exercitiu” pentru cele doua licee partenere si a declarat competitia deschisa.
In urma prezentarii planurilor de afaceri ale celor 10 firme de exercitiu concurente, comisia formata din managerul de proiect si lectorii firma de exercitiu au evaluat planurile de afaceri, stabilind clasamentul competitiei.
Rezultatele evaluarii au pozitionat firmele dupa cum urmeaza:
 
Premiul I + 1000 lei/elev – F.E. PARADISS S.R.L. (C.T. “Edmond Nicolau” Braila)
Premiul II + 800 lei/elev – F.E. CITY PUBLIC PUB S.R.L. (C.T. “Edmond Nicolau” Braila)
Premiul III + 600 lei/elev – F.E. KIDS FOOD S.R.L. (L.T. “Nicolae Oncescu” Ianca)
 
Premiul participare + 500 lei/elev:
  • F.E. ROMONVET S.R.L. (L.T. “Nicolae Oncescu” Ianca)
  • F.E. LA ALEXA S.R.L. (C.T. “Edmond Nicolau” Braila)
  • F.E. DELICIA S.R.L. (L.T. “Nicolae Oncescu” Ianca)
  • F.E. PATISERIE UNIVERSALA S.R.L. (C.T. “Edmond Nicolau” Braila)
  • F.E. AGROMEC SERV S.R.L. (L.T. “Nicolae Oncescu” Ianca)
  • F.E. ALFA TOUR ON S.R.L. (L.T. “Nicolae Oncescu” Ianca)
  • F.E. RISK S.R.L. (C.T. “Edmond Nicolau” Braila)
 
Pentru a crea atmosfera unui targ al firmelor de exercitiu, elevii au vizitat standurile competitorilor si au incheiat tranzactii. De asemenea, tot in cadrul competitiei, au fost oferite 120 certificate de participare la cursurile firmelor de exercitiu organizate in cadrul proiectului.
Astfel, acest eveniment a concluzionat perioada de pregatire practica a elevilor angajati in firmele de exercitiu infiintate prin proiectul “DE LA TEORIE LA PRACTICA” si reprezinta dovada acumularii cunostintelor necesare initierii propriei afaceri si lucrului intr-o companie din economia reala.

 

 

Contact:

Serban Catalin, reponsabil implementare, monitorizare, informare

Asociatia “C.I.D.I.E.D.D.” Braila

Tel/Fax: 0239 652 706 / 0239 652 707

E-mail: catalin.serban@infocid.ro

 

Back to Top