Community. Intelligence. Development.

Proiecte incheiate

May 25, 2015

ELEVII ANGAJATI IN FIRMELE DE EXERCITIU AU PARTICIPAT LA 2 TARGURI ORGANIZATE LA NIVEL NATIONAL SI INTERNATIONAL 

Firma de exercitiu este un concept didactic, bazat pe invatarea prin practica si consta in simularea activitatii unei firmei reale sub indrumarea unui profesor coordonator.
Elevii angrenati in firmele de exercitiu infiintate in cadrul proiectului “DE LA TEORIE LA PRACTICA” – POSDRU/161/2.1/G/133595, implementat de Asociatia “Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila impreuna cu Liceul Tehnologic “Nicolae Oncescu” Ianca si Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” Braila, au participat in luna mai la doua targuri ale firmelor de exercitiu organizate la Bucuresti in perioada 7-8 mai 2015 si la Baile Tusnad in perioada 15-16 mai 2015.
 
In vederea participarii la aceste targuri li s-a asigurat prin proiect elevilor angajati in firmele de exercitiu transportul, masa si cazarea pe parcursul celor doua zile aferente fiecarei locatii in care s-au desfasurat activitatile prevazute prin regulamentele competitiilor.
 
Targul International al Firmelor de Exercitiu Bucuresti a fost organizat de catre Colegiul Economic “Costin C. Kiritescu” in parteneriat cu Centrul Cultural European Sector 6, Primaria Sectorului 6, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice prin ROCT – CNDIPT si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si derulat in parcarea Plaza Romania. Targul International al Firmelor de Exercitiu reprezinta o serie de competitii la care elevii participa si evalueaza activitatea firmelor de exercitiu asemeni oamenilor de afaceri, educandu-si astfel spiritul antreprenorial. Marele avantaj al acestei competitii este reprezentat de participarea elevilor din unitatile de invatamant profesional si tehnic din strainatate care au dezvoltat conceptul de Firma de Exercitiu. Cei aproximativ 15 ani in care s-a extins acest concept in Romania nu pot fi luati ca reper in ceea ce priveste cuantificarea si evaluarea traiectoriei evolutionare a metodei de invatare prin Firma de exercitiu fara a se face o paralela cu stadiul dezvoltarii altor tari care sunt angrenate pe piata internationala a firmelor virtuale. Prezentarea metodelor aplicate de actorii externi reprezinta o oportunitate importanta de a ne ralia propriul sistem la conceptele mai avansate, mai eficiente, asa cum se intampla si in managementul si marketingul firmelor reale.
 
Targul Interregional al Firmelor de Exercitiu a fost organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Harghita impreuna cu Liceul Teoretic “Marton Aron” Mircurea Ciuc in sala de conferinta a Hotelului O3ZONE din Baile Tusnad. Acest eveniment a vizat consolidarea abilitatilor elevilor angajati in firmele de exercitiu prin derularea de activitati de promovare si stabilirea relatiilor de colaborare intre firmele participante prin asigurarea unui cadru propice derularii activitatilor de tranzactionare intre acestea. Avantajul acestei participari a constat in posibilitatea oferita elevilor aflati la inceput de drum de a simti pe propria piele ce inseamna negocierea si schimbul de experiente specifice mediului de afaceri.
 
Prin participarea la cele doua evenimente si prin toate activitatile derulate pana in prezent, beneficiarul proiectului, Asociatia “Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila a demonstrat actorilor locali, si nu numai, ca metoda de invatare prin Firma de exericitiu se poate aplica si elevilor din invatamantul profesional si tehnic, nu doar profil servicii, si se poate extinde si catre clasele din ciclul inferior al liceului. Aceste doua experiente la care au luat parte cei 120 elevi angajati in firmele de exercitiu din cadrul proiectului “DE LA TEORIE LA PRACTICA” au reprezentat un pas decisiv in formarea si dezvoltarea spiritului antreprenorial al acestora, ghidandu-i spre o insertie facila pe piata muncii si in mediul de afaceri.
 
Responsabil implementare, monitorizare, informare
Serban Catalin
 

Back to Top