Community. Intelligence. Development.

Proiecte incheiate

Apr 2, 2015

A INCEPUT PREGATIREA PRACTICA IN CADRUL FIRMELOR DE EXERCITIU 

O firma de exercitiu trebuie sa functioneze similar cu o firma reala. De aceea este obligatoriu sa fie simulate toate procesele esentiale care se deruleaza, incepand cu cele mai simple (cum ar fi primirea unei comenzi, trimiterea unei oferte sau realizarea unui material publicitar) si terminand cu realizarea unei monografii contabile, care sa puna in evidenta, in mod concret, activitatea derulata la nivelul firmei pe o perioada mai lunga de timp.
 
Incepand cu luna aprilie si pana la finalizarea proiectului “DE LA TEORIE LA PRACTICA” – POSDRU/161/2.1/G/133595 se va desfasura cea de-a doua etapa importanta pentru instruirea elevilor angajati in firmele de exercitiu, si anume pregatirea practica.
 
In cadrul acestei etape membrii grupului tinta selectati in vederea participarii la firmele de exercitiu vor parcurge toti pasii necesari gestionarii unei afaceri reale. Fiecare angajat va acumula cunostinte specifice fiecarui departament al firmei de exercitiu de care apartine, permitandu-i sa fie flexibil la locul de munca in viitor.
 
Angajatii vor participa activ la intocmirea documentatiei in vederea realizarii diferitelor procese si operatiuni ce au loc in cadrul unei firme. De asemenea, beneficiind de avantajul caracterului de simulator al firmei de exercitiu, elevii angajati pot experimenta situatii de impas in ceea ce priveste fluxul activitatilor, rezolvand problemele aparute fara presiunea consecintelor din mediul de afaceri real. Acest lucru ii va pregati pentru momentele cand se vor lovi de diferite situatii reale, avand la baza aceste experiente anterioare.
 
Pentru a aduce un plus valoare acestei pregatiri, elevii angajati in firmele de exercitiu vor participa si la targuri ale firmelor de exercitiu organizate la nivel national unde vor interactiona cu alte firme de exercitiu facand un schimb de practici si experiente, lucruri benefice pentru largirea orizontului in ceea ce priveste intelegerea si perceptia mediului de afaceri.

Back to Top