Community. Intelligence. Development.

Proiecte incheiate

Sep 2, 2014

Conferinta de lansare a proiectului "DE LA TEORIE LA PRACTICA" 

 
 In data de 28 iulie 2014, la sediul Asociatiei „Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila, a avut loc conferinta de lansare a proiectului „DE LA TEORIE LA PRACTICA” – POSDRU/161/2.1/G/133595. Proiectul este implementat de Asociatia CIDIEDD Braila in parteneriat cu Liceul Tehnologic „Nicolae Oncescu” Ianca si Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Braila.
La conferinta de lansare, pe langa reprezentanti ai beneficiarului si partenerilor, au participat si reprezentanti ai institutiilor publice locale care sunt interesati de cresterea sanselor de insertie pe piata muncii a elevilor proaspat absolventi de studii liceale, dar si reprezentanti ai agentilor economici, cu precadere cei din sectorul servicii, avand in vedere interesul acestora pentru tineri care vor beneficia de un training specializat, in cadrul firmelor de exercitiu infiintate prin proiectul „DE LA TEORIE LA PRACTICA”.
In prima parte a conferintei a luat cuvantul managerul de proiect, doamna Simona Basuc, care a prezentat obiectivul principal, obiectivele specifice, precum si rezultatele propuse in cadrul proiectului. De asemenea, aceasta a prezentat si sustinut oportunitatea pe care proiectul o ofera elevilor dornici sa-si dezvolte competentele necesare lucrului intr-o firma reala, prin participarea la firmele de exercitiu, avand in vedere faptul ca acest lucru nu este posibil prin intermediul curriculumului obligatoriu.
Inspectorul Scolar General al judetului Braila a salutat initiativa beneficiarului de a implementa un proiect menit sa contribuie la dezvoltarea competentelor si a spiritului antreprenorial in randul elevilor de liceu si a adaugat ca va sustine acest demers pe viitor, contribuind la sustenabilitatea proiectului, dar si a altor proiecte care au un obiectiv similar.
In ultima parte a conferintei au luat cuvantul reprezentantii celor 2 parteneri din cadrul proiectului, care si-au exprimat multumirea fata de oportunitatea oferita prin aceasta interventie cu caracter integrat indeosebi elevilor, prin participarea la sesiuni de consiliere si orientare profesionala si la firme de exercitiu, dar si institutiilor ce vor beneficia de amenajarea si dotarea cu echipament corespunzator a 2 cabinete in care isi pot desfasura activitatea firmele de exercitiu.
 
 

Back to Top