Vizita la Parlamentul European cu multiplicatorii Europe Direct Braila
Campanie de sanatate Europe Direct Braila
Ziua portilor deschise la Europe Direct Braila
1 iunie cu Europe Direct Braila la Zoo
Curs TIA Europe Direct Braila
Activitati europe direct braila
Europe Direct Braila

2014

Reprezentanța Comisiei Europene în România invită elevii din școlile din România să participe la cea de-a cincea ediție a concursului de desene

Reprezentanța Comisiei Europene în România invită elevii din școlile din România să participe la cea de-a cincea ediție a concursului de desene a cărui tematică este Ziua Europei. Concursul are două grupe de vârstă: 6 – 10 ani (ciclul primar) și 11 – 15 ani (ciclul gimnazial). Competiția este deschisă contribuțiilor individuale, iar perioada de înscriere și trimitere a desenelor este între 01 mai – 10 iunie 2014.

 

Concursul face parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate pentru aducerea în atenția publicului larg a  priorităților politice ale anului 2014 și anume: „Cetăţenia Uniunii Europene”, „Alegerile pentru Parlamentul European”, „Redresarea creşterii economice prin programul Europa 2020” şi „Ocuparea forței de muncă”.

 

Temele aferente acestei ediţii vor face referire la noțiunea de „Cetățenie a Uniunii Europene” fiind ilustrată printr-o călătorie prin țările Europei.

 

Lucrările calificate în finală, precum și cele câștigătoare, vor lua parte la o licitație al cărei scop este colectarea de fonduri menite să sprijine eforturile grupurilor dezavantajate.

 

Concursul încurajează educația pentru cetățenie europeană. Participanții vor avea ocazia să demonstreze originalitate și măiestrie în a ilustra, prin forme și culori, mediul lor de viață, ca parte a contextului european fundamentat pe valori culturale comune: libertate, democrație, stat de drept, respect pentru drepturile omului.

 

De asemenea, participarea la concurs poate contribui la îmbunătățirea experienței perceptuale, prin poziționarea compoziției artistice într-un context mai larg, european și prin o mai bună înțelegere a raportului dintre individ, familie și comunitate.

 

Persoana de contact este d-ra Ioana Badea - pentru întrebări legate de concurs, vă rugăm să o contactaţi pe adresa de email: Ioana.BADEA@ext.ec.europa.eu sau la numărul de telefon: 021 203 54 67.


Afla detalii...

Concursul online “Competente digitale pentru joburi 2014”

APDETIC si Junior Achievement Romania organizeaza in perioada 5-23 mai 2014, cu sprijinul Hotnews.ro, Concursul online “Competente digitale pentru joburi 2014” in cadrul Campaniei europene eSkills for jobs 2014. Campanie de constientizare a importantei competentelor digitale, initiata de Comisia Europeana si la care participa 30 de tari de pe continent, include o serie de activitati cum ar fi: conferinte, seminarii, vizite la companii IT, concursuri pentru elevi si studenti, sesiuni de training etc.

Afla detalii...

Ce reprezintă pentru voi cetatenia europeana!

Centrul de Informare Europe Direct Braila gazduit de Asociatia „Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvolatare Durabila” Braila invita  cititorii paginii facebook a Centrului sa participe la concursul: „Ce reprezintă pentru voi cetatenia europeana!”.

 


Afla detalii...

Haideți să pictăm Europa!

În perioada 22-25 mai 2014,  în toate țările membre ale Uniunii Europene au loc alegerile pentru Parlamentul European. Site-ul german pentru copii www.hanisauland.de invită copiii din toate statele membre ale UE să picteze împreună o hartă a Europei. La acest concurs pot participa copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani care trăiesc într-o țară membră a Uniunii Europene.

Afla detalii...


 • Presedentia UE
 • Comisia Europeana in Romania
 • Anul european al cetatenilor
 • Comisia Europeana
 • Parlamentul European - Biroul de Informare in Romania
 • Europa
 • Jose Manuel Barroso
 • Viviane Reding
 • Dacian Ciolos
 • 50 de ani de Politica Agricola Comuna
 • Tratatul de la Lisabona
 • Europe Direct
 • Your Europe
 • Your Europe Advice
 • Solvit